تنظیم دبی و سرعت جریان گاز ورودی به برج نیز مهم است. اگر سرعت گاز زیاد باشد، درون برج یک حالت گرداب ایجاد می‌شود که این حالت اجازه نمی‌دهد دی اکسید نیتروژن و دی نیتروژن فوراکسید به خوبی جذب آب شود و اسید نیتریک تشکیل گردد. در این حالت (سرعت زیاد گاز)، غلظت دی اکسید نیتروژن در گاز خروجی از برج جذب زیاد می شود و علاوه بر مسائل زیست‌محیطی، مقداری دی اکسید نیتروژن نیز به هدر می‌رود. مشخصات ابعادی برج جذب به صورت زیر است: 
قطر داخلی برج: ۸۰/۴ متر 
ارتفاع برج: ۵۰ متر 
فاصله کف برج تا اولین سینی: ۴۰/۴ متر 
فاصله آخرین سینی تا بالای برج: ۵۰/۳ متر 
فاصله بین سینی‌ها از سینی یک تا سینی دوازده: 975/.0 متر 
فاصله بین سینی‌ها از سینی دوازده تا سینی بیست و سوم: ۱00/۱ متر 
فاصله بین سینی‌ها از سینی بیست و سوم تا سینی سی و سوم: ۹۰۰/۱ متر 
فاصله بین سینی یک تا سی‌ و سوم: ۱۲۵/۴۱ متر 
برج سفید کننده 
مایعی که از برج خارج می‌شود، اسیدنیتریک % ۵۸ است. این اسید حاوی مقداری از گازهای اکسید ازت است که به طور فیزیکی حل شده‌اند و به همین دلیل رنگ اسید سبز مایل به آبی می‌شود. جهت بی‌رنگ کردن و حذف اکسیدهای ازت از اسید، اسید نیتریک را به درون برج سفید کننده منتقل می‌کنند. به این ترتیب که فشار اسید را ضمن عبور از یک شیر کنترل می‌شکنند و به ۵ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کاهش می‌دهند و با دمای C۴۵ از بالای برج سفید کننده وارد برج می‌کنند. این برج هم از نوع سینی‌دار مشبک است که دارای 5 عدد سینی می باشد. 
شدت جریان هوای ثانویة خروجی از کمپرسور هوا که قبلاً توضیح داده شد، پس از عبور از یک اوریفیس  اندازه‌گیری می شود و توسط یک شیر کنترل مقدار آن را تنظیم می‌کنند. این جریان جهت خنک شدن تا حدود C۱۲۰ به درون مبدل E 3102 هدایت می‌شود. البته این مبدل یک جریان کنارگذار  نیز دارد که در صورت سرمایش بیش از اندازه، مقداری از این شیر را باز می کنند تا درجه حرارت هوای ثانویه کمتر از C۲۰ نشود. 

http://elliottfwlc48147.blue-blogs.com/578536/پمپ-وکیوم-آبی-ایرانی


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها