Tail Gas گرم شده تا دمای C۱۲۰ پس از خروج از مبدل E 3115 وارد مبدل E 3110 می‌شود و در آنجا با کسب انرژی حرارتی از گازهای خروجی از راکتور تا C۴۰۲ گرم می‌‌شود. این گاز با این شرایط یعنی فشار تقریباً 45/8 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و دمای C۴۰۲ توانایی انجام کار دارد. بنابراین به طرف توربین گازی TR 3101 هدایت می‌شود تا ضمن دفع از سیستم، انرژی قابل توجهی از آن کسب گردد. 
گازهای خروجی از این توربین حداکثر ppm۲۰۰ گازهای اکسید ازت را شامل می‌‌شود که در شرایط نرمال این مقدار به ppm ۱۰۰ پی.پی.اِم کاهش می‌یابد. گازها پس از خروج از توربین از طریق دودکش S 3101 به اتمسفر فرستاده می‌شوند. 
در ورودی توربین‌گازی یک شیر وجود دارد و نیز یک مسیر کنارگذار و یک شیر کنارگذار نیر روی این توربین تعبیه شده است. در شرایط راه‌اندازی توربین و واحد مسیر کنارگذار باز است و شیر مسیر ورودی به توربین بسته است. درون توربین نیز دو عدد شیردستی تعبیه شده است که به صورت موازی روی مسیر ورودی گاز به پره‌های توربین قرار داده شده است. بسته بودن این شیرها باعث افزایش فشار مسیر Tail Gas و برج جذب می‌شود که با این کار علاوه بر افزایش Load واحد، سرعت گاز برخورد کننده با پره‌های توربین را افزایش می‌دهد. این شیرها را اصطلاحاً Loading Valve می‌نامند. 
حال که فرآیند تولید اسید نیتریک هرچند خلاصه و کوتاه توضیح داده شد. به بررسی قسمتهای جانبی واحد می‌پردازیم. 
سیستم تولید بخار در واحد اسید نیتریک 
مجموعه تولید بخار در واحد اسید نیتریک شامل تجهیزات زیر است: 
- مبدل E 3108 
درام D 3104 (درام بخار که درام افقی است) 
پمپ‌های P 3102 
مبدل E 3106 
مبدل E 3107 
آب B.F.W ارسالی از واحد آب با درجه حرارت C۱۳۰ و فشار بیش از ۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع وارد واحد می شود و پس از عبور از یک شیر کنترل، وارد مبدل E 3108 می شود و درجه حرارتش تا C۲۴۸ افزایش می‌یابد و پس از آن وارد درام D 3104 می‌شود. آب از پایین درام بخار خارج می شود و توسط پمپ P 3102  به درون مبدل E 3107 ارسال می‌شود. در این مبدل، آب درون کویل‌هایی که درون انتهای راکتور مستقر شده اند، تبدیل به بخار می‌‌شود و به صورت یک جریان دو فازی مجدداً به داخل درام بخار باز می‌گردد. بخار تقریباً خشک از بالای درام بخار خارج می شود و درون کویل‌های E3106 مستقر در راکتور، فوق اشباع می‌گردد و به طرف Turbo Set (مجموعه توربین‌ها و کمپرسورها) هدایت می‌شود تا توربین بخار را به چرخش درآورد. در بالای D 3104 در محل خروجی بخار (به سمت E3106 ) یک شبکه فی نصب شده است تا از همراهی قطرات آب با بخار جلوگیری کند. 

http://cesarwogv25825.blogrenanda.com/566041/پمپ-وکیوم-آبی-ایرانی


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها