جمع‌بندی این دو واکنش به صورت زیر است: 
 
از این واکنش دو مطلب مهم برداشت می‌شود: 
۱- طی واکنش جذب و تولید اسید مقداری مونوکسید نیتروژن تولید می‌شود. بنابراین بایستی برای جذب آن توسط آب به دی اکسید نیتروژن تبدیل شود؛ چرا که مونوکسید نیتروژن جذب آب نمی‌شود. این مسأله با توجه به غلظت های بالای دی اکسید نیتروژن در پایین برج که ناشی از جریان ورودی گاز می‌باشد مشکلی پیش نمی‌آورد. اما با عبور تدریجی گاز در برج، پس از جذب دی اکسید نیتروژن (یا دی نیتروژن فور اکسید)، علاوه بر حضور مقدار کمی مونوکسید نیتروژن که در گاز ورودی می‌باشد، به تدریج بر اثر واکنش جذب نیز مونوکسید نیتروژن تولید می‌‌شود. بنابراین در بالای برج غلظت مونوکسید نیتروژن کاملاً مشخص خواهد بود و باید به دی اکسید نیتروژن تبدیل شود. واکنش به صورت زیر است: 
 
اکسیژن لازم جهت انجام این واکنش از طریق جریان هوایی ثانویه خروجی از برج سفید کننده که به درون درام ۳۱۰۳ راه یافته و با جریان اصلی ادغام شده است تأمین می‌گردد. 
فضا و زمان ماند لازم نیز (جهت واکنش اکسیداسیون مونوکسید نیتروژن) با افزایش فواصل سینی‌های برج تأمین می‌شود؛ به عبارت دیگر، فاصلة بین سینی‌های برج با افزایش شمارة آن ها زیاد می‌شود. 
2- دومین مطلب مهم در رابطه با واکنش تولید اسید این است که، این واکنش گرما‌زا می‌باشد و چون نمی‌خواهیم دمای برج بالا رود (چون راندمان کاهش می‌‌یابد) باید به طریقی این حرارت آزاد شده را از برج دفع کنیم. البته توجه می‌کنیم واکنش اکسیداسیون مونوکسید نیتروژن نیز واکنشی گرمازا است و البته تمام واکنش های شیمیایی فرآیند تولید اسید نیتریک براساس روش موجود گرمازا است. 

http://manuellcrh69369.worldblogged.com/725047/پمپ-وکیوم-آبی-ایرانی


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها